Reseptit

Mausteinen luumuhillo

Tähtianiksella ja kanelilla maustettu luumuhillo maistuu esimerkiksi lettujen kanssa. Mausteinen luumuhillo on myös herkullinen ruokalahja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi

Mausteinen luumuhillo on toivottu ruokalahja.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen luumuhillo

  • 1 kg luumuja
  • 2 tähtianista
  • 1-2 kanelitankoa
  • 1 dl vettä
  • 6 dl hillosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mausteinen luumuhillo valmistuu helposti näin:

1. Halkaise luumut, poista kivet ja paloittele luumun puolikkaat kattilaan. Lisää kanelitangot ja tähtianikset. Keitä luumuja mausteiden kanssa noin 15 minuuttia.

2. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa sekoitellen 10 minuuttia. Poista mausteet ja lisää vaniljasokeri.

3. Kuori hillon pinnalta vaahto.

4. Purkita kuuma luumuhillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä hillo jääkaapissa.

Vinkki! Mausteinen luumuhillo sopii myös kakkujen täytteeksi. Kokeile myös luumu-omenahilloa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kriikunan tunnistaa pyöreästä kivestä – nauti makeasta pikkuhedelmästä monessa muodossa

X