Mausteinen luumuhillo
Tähtianiksella ja kanelilla maustettu luumuhillo maistuu esimerkiksi lettujen kanssa. Mausteinen luumuhillo on myös herkullinen ruokalahja.
Ainekset
Mausteinen luumuhillo
- 1 kg luumuja
- 2 tähtianista
- 1-2 kanelitankoa
- 1 dl vettä
- 6 dl hillosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mausteinen luumuhillo valmistuu helposti näin:
1. Halkaise luumut, poista kivet ja paloittele luumun puolikkaat kattilaan. Lisää kanelitangot ja tähtianikset. Keitä luumuja mausteiden kanssa noin 15 minuuttia.
2. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa sekoitellen 10 minuuttia. Poista mausteet ja lisää vaniljasokeri.
3. Kuori hillon pinnalta vaahto.
4. Purkita kuuma luumuhillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä hillo jääkaapissa.
Vinkki! Mausteinen luumuhillo sopii myös kakkujen täytteeksi. Kokeile myös luumu-omenahilloa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kriikunan tunnistaa pyöreästä kivestä – nauti makeasta pikkuhedelmästä monessa muodossa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous