Reseptit

Omena-luumuhillo

Itsetehtyä hilloa on vaikea päihittää! Omena-luumuhillossa maistuvat ihanasti mausteinen kaneli ja tähtianis.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg omenia
  • 1 kg luumuja
  • 3 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 1 kg hillosokeria

Valmistusohje

Omena-luumuhillo maustetaan kanelilla ja tähtianiksella.

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kannat sekä siemenkodat ja paloittele omenanpuolikkaat.

Kasta luumut hetkeksi kuumaan veteen. Kuori ja halkaise luumut ja poista niistä kivet. Paloittele luumunpuolikkaat.

Pane omenat, luumut, vesi, kanelitangot ja tähtianikset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.

Kuori vaahto pinnalta pois ja jaa hillo pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit heti ja säilytä hillo viileässä.

X