Reseptit

Mausteinen marjahillo

Mausteinen marjahillo keitetään pakastemarjoista. Makua tuovat muun muassa chili, neilikka, kaneli ja appelsiini.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen marjahillo

  • 1 dl vettä
  • 1 kg pakastemarjoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1 pieni kuivattu chilipalko murskattuna
  • 1/2 sitruunan tai appelsiinin kuori raastettuna
  • 500 g hillosokeria (tai tavallista sokeria)

Valmistusohje

Mausteinen marjahillo tehdään helposti näin:

1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää marjat sekä mausteet.

2. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri (tai sokeri) koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15–20 mi-nuuttia.

3. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla ja nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.

4. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana.

5. Purkita mausteinen marjahillo kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Katso myös: Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella

Katso myös Kotiliesi.fi: Hillon perusohje ja Kotilieden parhaat hilloreseptit – näillä vinkeillä onnistut

X