Reseptit

Mausteinen uunikala

Mausteinen uunikala valmistuu seistä. Mausta kala paprikalla, tomaatilla, currylla ja persiljalla valmistetulla seoksella.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pakasteseitä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl mineraali- tai hienoa merisuolaa
  • 2 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 1 tl öljyä
  • 2 tl currya (tai 1 tl currya ja 1 tl kurkumaa)
  • 1 dl vettä tai kalalientä (fondista)
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • (mineraali- tai hienoa merisuolaa)
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Anna pakastekalan vähän sulaa ja pane se kokonaisena tai paloina uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla ja suolalla.

Kuori ja suikaloi sipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.

Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa. Lisää sipulit, paprikat ja curry. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes aineet ovat saaneet vähän väriä. Lisää vesi tai kalaliemi ja hauduta noin viisi minuuttia, että sipuli ja paprika pehmenevät hieman. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit ja kaada seos kalan päälle vuokaan.

Kypsennä 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa.

140 kcal/annos

X