Reseptit

Meksikolainen munakaswrap

Meksikolainen munakaswrap toimii aamupalaksi, brunssilla ja lounaalla. Tortillan väliin rullataan munakokkeli ja meksikolaisia makuja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Meksikolainen munakaswrap

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 maissitortillaa
  • 1 jalapeno hienonnettuna
  • 1 pieni punainen chili hienonnettuna
  • 1 pieni sipuli kuutioituna
  • 1 pihvitomaatti kuutioituna
  • 6 isoa kananmunaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 11/2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 1-2 kypsää avokadoa viipaleina

Valmistusohje

Meksikolainen munakaswrap valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna oliiviöljy pais­tinpannulla. Paahda maissi­tortillat rapeiksi ja mausta pinnat kevyesti suolalla. Nosta ne talouspaperin päälle valu­maan hetkeksi.

2. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja kuullota jalape­noa, chiliä ja sipulia pari mi­nuuttia. Lisää puolet tomaatti­kuutioista ja paista minuutin verran.

3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada munamassa pannulle ja sekoittele sitä koko ajan puu­haarukalla, niin että siitä tulee irtonaista. Älä kypsennä kok­kelia liikaa, vaan jätä se koste­aksi ja meheväksi. Mausta mu­nakokkeli suolalla ja musta­ pippurilla.

4. Nosta tortillat lautasille. Lusikoi päälle munakokkelia ja viimeistele annokset juusto­raasteella, avokadolla, lopuilla tomaattikuutioilla ja halutes­sasi chililastuilla ja ­kastik­keella.

Vinkki! Tarjoa meksikolaine munakaswrap brunssilla tai lounaaksi meksikolaisen tomaattisalsan kanssa.

meksikolainen munakaswrap
Meksikolainen munakaswrap toimii mainiosti aamiais- ja brunssiannoksena mutta myös helppona lounaana.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 10/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Omeletti-lohirullat

X