Reseptit

Melonikeitto

Raikas melonikeitto sopii täydellisesti helteiseen kesäpäivään. Chili antaa sopalle luonnetta ja feta on mahtava makupari makealle melonille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melonikeitto

  • 500 g vesimelonia kuorittuna
  • 300 g kypsiä tomaatteja
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • tuoretta basilikaa
  • 50 g fetajuustoa muruina

Valmistusohje

Melonikeitto tehdään helposti näin:

1. Mittaa kaikki melonikeiton ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta blenderin kulhoon. Jos et halua keitosta ihan niin tulista, poista chilistä siemenet.

2. Sekoita keitto tasaiseksi.

3. Anna blenderin pyöriä ja valuta joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana.

4. Tarkista maku ja nosta keitto jääkaappiin jäähtymään.

5. Annostele melonikeitto lautasille ja viimeistele pinta basilikalla ja fetajuustomuruilla.

Katso myös: Gazpacho mansikoista

Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto

X