Reseptit

Minttuhollandaise

Minttuhollandaise on taivaallista parsan kanssa, mutta passaa hyvin myös paistetun kalan kaveriksi. Raikas minttu sopii ihanasti täyteläisen voikastikkeen kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Minttuhollandaise

  • 200 g voita
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl vahvaa minttua hienonnettuna

Lisäksi

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Minttuhollandaise valmistuu helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta niiden tyvestä puiseva vaalea pala pois.

2. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.

3. Vatkaa kulhossa keltuaiset, sitruunamehu, etikka ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten kuumaa voita pikkuhiljaa valuttaen ja koko ajan hyvin sekoittaen. Jatka kunnes kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen. Mausta kastike hienonnetulla mintulla.

4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paahda parsoja pari kolme minuuttia kovalla lämmöllä.

5. Jaa paahtuneet parsa lautasille ja valuta päälle minttuhollandaise.

Vinkki! Tarjoa minttuhollandaisea myös kuhan kanssa.

minttuhollandaise
Minttuhollandaise on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 15/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville

X