Reseptit

Mokka-raakasuklaakakku

26.5.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Raakakakku sopii juhlapöytään. Gluteenittoman ja vegaanisen kakun voi valmistaa jääkaappiin jo pari päivää ennen h-hetkeä.

Ainekset

Pohja:

3 dl pekaanipähkinää
2 dl kivettömiä taateleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte:

6 dl cashewpähkinöitä (liota 2 tuntia)
1 dl kookosöljyä sulatettuna
1 dl vaahterasiirappia
1 dl mantelimaitoa
1 dl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl pikakahvijauhetta (espresso)

Lisäksi:

5 dl pähkinöitä (esim. pekaani-, macadamia-) ja taateleita

Valmistusohje

1. Tee pohja. Hienonna ainekset monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle.

2. Tee täyte. Pane liotetut ja valutetut cashewpähkinät, siirappi, maito, kaakao ja pikakahvi monitoimikoneen kulhoon ja soseuta sileäksi. Lisää lopuksi kookosöljy ohuena nauhana valuttaen. Tarkista maku.

3. Sekoita valmiin täytteen joukkoon kokonaisia tai paloiteltu- ja pähkinöitä ja taateleita. Säästä osa koristeluun.

4. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme