Mokka-raakasuklaakakku
Raakakakku sopii juhlapöytään. Gluteenittoman ja vegaanisen kakun voi valmistaa jääkaappiin jo pari päivää ennen h-hetkeä.
Ainekset
Pohja:
- 3 dl pekaanipähkinää
- 2 dl kivettömiä taateleita
- 1 rkl raakakaakaojauhetta
- 1/4 tl suolaa
Täyte:
- 6 dl cashewpähkinöitä (liota 2 tuntia)
- 1 dl kookosöljyä sulatettuna
- 1 dl vaahterasiirappia
- 1 dl mantelimaitoa
- 1 dl raakakaakaojauhetta
- 1-2 rkl pikakahvijauhetta (espresso)
Lisäksi:
- 5 dl pähkinöitä (esim. pekaani-, macadamia-) ja taateleita
Valmistusohje
1. Tee pohja. Hienonna ainekset monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle.
2. Tee täyte. Pane liotetut ja valutetut cashewpähkinät, siirappi, maito, kaakao ja pikakahvi monitoimikoneen kulhoon ja soseuta sileäksi. Lisää lopuksi kookosöljy ohuena nauhana valuttaen. Tarkista maku.
3. Sekoita valmiin täytteen joukkoon kokonaisia tai paloiteltu- ja pähkinöitä ja taateleita. Säästä osa koristeluun.
4. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous