Reseptit

Mokka-raakasuklaakakku

Raakakakku sopii juhlapöytään. Gluteenittoman ja vegaanisen kakun voi valmistaa jääkaappiin jo pari päivää ennen h-hetkeä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 3 dl pekaanipähkinää
  • 2 dl kivettömiä taateleita
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Täyte:

  • 6 dl cashewpähkinöitä (liota 2 tuntia)
  • 1 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 1 dl mantelimaitoa
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1-2 rkl pikakahvijauhetta (espresso)

Lisäksi:

  • 5 dl pähkinöitä (esim. pekaani-, macadamia-) ja taateleita

Valmistusohje

1. Tee pohja. Hienonna ainekset monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle.

2. Tee täyte. Pane liotetut ja valutetut cashewpähkinät, siirappi, maito, kaakao ja pikakahvi monitoimikoneen kulhoon ja soseuta sileäksi. Lisää lopuksi kookosöljy ohuena nauhana valuttaen. Tarkista maku.

3. Sekoita valmiin täytteen joukkoon kokonaisia tai paloiteltu- ja pähkinöitä ja taateleita. Säästä osa koristeluun.

4. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

X