Reseptit

Mokkapalakakku

Mokkapalakakku tuo vaihtelua perinteiseen. Muoto on eri, mutta tuttua on mehevä kakkupohja ja suussa sulava kahviin vivahtava kuorrute.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mokkapalakakku

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 dl ranskankermaa

Kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 1/2 dl sulatettua voita

Pinnalle

  • nonparelleja

Valmistusohje

Mokkapalakakku tehdään helposti näin:

1. Sulata voi ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi.

3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoita jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon ja lisää sitten kuivat aineet ja viimeisenä ranskankerma. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuu pitkään leipävuokaan ja paista 180 asteessa n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai varrastikulla. Kun pistät tikulla kakun keskelle ja tikkuun ei ulos vedettäessä jää enää taikinaa, kakku on kypsä.

5. Jäähdytä mokkapalakakku ja valmista sillä aikaa kuorrutus.

6. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvi ja voisula ja sekoita tasaiseksi.

7. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja.

Katso myös: Fiinit mokkapalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakääretorttu

X