Mokkapalakakku
Mokkapalakakku tuo vaihtelua perinteiseen. Muoto on eri, mutta tuttua on mehevä kakkupohja ja suussa sulava kahviin vivahtava kuorrute.
Ainekset
Mokkapalakakku
- 200 g voita tai margariinia
- 3 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 dl ranskankermaa
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1/2 dl vahvaa kahvia
- 1/2 dl sulatettua voita
Pinnalle
- nonparelleja
Valmistusohje
Mokkapalakakku tehdään helposti näin:
1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi.
3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoita jäähtynyt voi muna-sokerivaahtoon ja lisää sitten kuivat aineet ja viimeisenä ranskankerma. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuu pitkään leipävuokaan ja paista 180 asteessa n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai varrastikulla. Kun pistät tikulla kakun keskelle ja tikkuun ei ulos vedettäessä jää enää taikinaa, kakku on kypsä.
5. Jäähdytä mokkapalakakku ja valmista sillä aikaa kuorrutus.
6. Sekoita kulhossa tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kahvi ja voisula ja sekoita tasaiseksi.
7. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Katso myös: Fiinit mokkapalat
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakääretorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous