Reseptit

Muheva kasvispata

Härkäpapujen ansiosta kasvispata pitää hyvin nälkää.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kuivattuja härkäpapuja
  • 800 g jauhoista perunaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 5 tomaattia
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl jeeraa (jauhettua juustokuminaa)
  • 2 tl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl chilirouhetta

Valmistusohje

1. Huuhtele härkäpavut ja liota runsaassa vedessä yön yli. Kaada liotusliemi pois ja keitä papuja uudessa runsaassa vedessä 45 minuuttia. Kaada pavut siivilään valumaan ja odottamaan pataan lisäämistä.

2. Esivalmistele kasvikset. Kuori ja kuutioi perunat. Paloittele kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi ja lohko tomaatit. Poista huuhdotuista lehtikaaleista lehtiruotien paksuimmat tyvet. Paloittele ja leikkaa lehdet ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri.

3. Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen jeera ja sinapinsiemenet. Lisää hienonnetut sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kääntele seosta, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää perunat ja kukkakaalit ja kääntele, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada ainekset pataan.

4. Sekoittele pannulla hetken aikaa lehtikaalia, kunnes se hieman pehmenee. Lisää pataan muiden ainesten joukkoon. Kiehauta tomaatit, vesi, ja loput mausteet pannulla ja kaada pataan härkäpapujen kanssa. Anna padan hautua kannen alla 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä tikulla.

X