Reseptit

Mummon mustikkakakku

Mummon mustikkakakku kruunaa kahvitteluhetket. Tässä reseptissä sitruuna, voi ja mustikat tekevät kakusta suussa sulavan jälkiruoan.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1.5 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl ruisjauhoja
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3–4 dl tuoreita mustikoita

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 18–20 cm).

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, maito, sitruunankuori ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele mustikat varoen taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

X