28.6.2012

Mummon mustikkakakku

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 munaa
2.5 dl sokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
1.5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ruisjauhoja
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl leivinjauhetta
3–4 dl tuoreita mustikoita

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 18–20 cm).

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, maito, sitruunankuori ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele mustikat varoen taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi