Mummon mustikkakakku
Mummon mustikkakakku kruunaa kahvitteluhetket. Tässä reseptissä sitruuna, voi ja mustikat tekevät kakusta suussa sulavan jälkiruoan.
Ainekset
Mummon mustikkakakku
- 2 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 1/2 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl ruisjauhoja
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 tl leivinjauhetta
- 3–4 dl tuoreita mustikoita
Valmistusohje
Mummon mustikkakakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 18–20 cm).
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, maito, sitruunankuori ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele mustikat varoen taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa mummon mustikkakakku vaniljajäätelön, kermavaahdon tai itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan hurmaava valuva mustikka-vakosuklaakakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous