Reseptit

Mummon mustikkakakku

Mummon mustikkakakku kruunaa kahvitteluhetket. Tässä reseptissä sitruuna, voi ja mustikat tekevät kakusta suussa sulavan jälkiruoan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Mummon mustikkakakku maistuu ihanalta aidon vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mummon mustikkakakku

  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3–4 dl tuoreita mustikoita

Valmistusohje

Mummon mustikkakakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 18–20 cm).

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, maito, sitruunankuori ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele mustikat varoen taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa mummon mustikkakakku vaniljajäätelön, kermavaahdon tai itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan hurmaava valuva mustikka-vakosuklaakakku

X