Reseptit

Munakassalaatti

Japanilaishenkinen munakassalaatti sekoitetaan suikaloidusta munakkaasta, rapeasta kesäkaalista ja sushi-inkivääristä. Soijakastikkeella maustettua kananmunamassaa ei sekoitella paistamisen aikana, jolloin munakas paistuu isolla paistinpannulla ohueksi letuksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakassalaatti

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl öljyä
  • 400 g kesäkaalia
  • 1 ruukku herneenversoja
  • 1/2 dl sushi-inkivääriä
  • 1-2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Munakassalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita munat, vesi ja soijakastike kulhossa. 

2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Kaada pannulle munakasmassa ja levitä ohueksi letuksi. Paista keskilämmöllä noin minuutti, kunnes munakas on pinnalta hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta minuutti. Anna jäähtyä ja leikkaa saksilla ohuiksi suikaleiksi.

3. Huuhtele kaali, poista kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna herneenversot. Kuori avomaankurkku ja viipaloi. Hienonna sushi-inkiväärit.

4. Sekoita kulhossa viinietikka, öljy ja suola. Lisää kaalisuikaleet, herneenversot, kurkku ja sushi-inkivääri. Viimeistele munakassalaatti nostelemalla joukkoon suikaloitua munakasta.

Katso myös: Japanilainen munasalaattikulho

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakokkeli-kasvissalaatti

X