Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane
Parmigiana di melazane eli munakoisovuoka on suosittu kasvisruoka Italiassa.
Ainekset
Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane:
- 1 kg munakoisoa
- oliiviöljyä
- suolaa
- 2-3 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
Tomaattikastike:
- 1 sipuli
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliivöljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Tee tomaattikastike. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä ja kaada joukkoon tomaattimurska.
2. Mausta kastike ja anna hautua noin 15 minuuttia.
3. Viipaloi munakoisot ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
4. Öljyä uunivuoka ja pane kerroksittain munakoisoa, tomaattikastiketta sekä revittyä mozzarellaa.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous