Reseptit

Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane

24.4.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Parmigiana di melazane eli munakoisovuoka on suosittu kasvisruoka Italiassa.

Ainekset

Munakoisovuoka eli parmigiani di melazane:

1 kg munakoisoa
oliiviöljyä
suolaa
2-3 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa

Tomaattikastike:

1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliivöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 tl kuivattua oreganoa tai basilikaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee tomaattikastike. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä ja kaada joukkoon tomaattimurska.

2. Mausta kastike ja anna hautua noin 15 minuuttia.

3. Viipaloi munakoisot ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.

4. Öljyä uunivuoka ja pane kerroksittain munakoisoa, tomaattikastiketta sekä revittyä mozzarellaa.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Suosittelemme