18.6.2012

Munakokkeli

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8 munaa
2 dl kermamaitoa
0.5 tl suolaa
vastajauhettua valkopippuria
1–2 rkl voita tai margariinia
(silputtua savukinkkua tai kylmäsavulohta)

Valmistusohje

Munakokkeli on hyvää sellaisenaankin, mutta lisämakua saa silppuamalla sekaan savukinkkua tai kylmäsavulohta.

1. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kermamaito ja suola. Mausta kevyesti pippurilla.

2. Sulata rasva kattilassa. Kaada munaseos kattilaan ja anna sen hyytyä hitaasti miedolla lämmöllä. Sekoittele hyytyvää kokkelia koko ajan ristiin rastiin pohjaa pitkin puuhaarukalla. Lisää lopuksi halutessasi sekaan savukinkku- tai kylmäsavulohisilppua.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi