Mustaherukkajäätelö
Mustaherukkajäätelö saa pehmeyttä ja täyteläisyyttä avokadosta sekä vaniljarahkasta. Pikajäätelö valmistuu sauvasekoittimella muutamassa minuutissa.
Ainekset
Mustaherukkajäätelö
- 200 g jäisiä mustaherukoita
- 1/2 pkt (à 250 g) pakasteavokadoa
- 200 g vaniljarahkaa
- 1 dl tomusokeria
- 2-3 rkl tahinia
Koristeluun
- 50 g valkosuklaata uunissa paahdettuna
- 4 rkl jäisiä tai sulatettuja mustaherukoita
Valmistusohje
Mustaherukkajäätelö valmistuu helposti näin:
1. Mittaa kaikki jäätelön ainekset tehosekoittimen kulhoon. Pyöräytä seos tasaiseksi. Voit valmistaa jäätelön myös korkeassa kulhossa sauvasekoittimella soseuttamalla.
2. Annostele mustaherukkajäätelö lautasille. Koristele halutessasi suklaalla ja mustaherukoilla.
Vinkki! Jos haluat, voit viimeistellä pikajäätelön trendikkäällä paahdetulla valkosuklaalla. Teet sen helposti näin: Paahda 200 grammaa valkosuklaata uunivuoassa 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes suklaa on kauniin kinuskin ruskea. Vahdi paahtumisastetta tarkasti, sillä suklaa palaa nopeasti. Jäähdytä suklaa jääkaapissa tai pakastimessa, ja leikkaa veitsellä muruiksi. Käytä jälkiruokien koristeluun.
Vinkki! Voit yhdistää mustaherukan makupariksi myös vadelmia. Kokeile pikajäätelöä vadelmista ja mustaherukoista.
Ohje on julkiastu Anna-lehdessä 7/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Pika suklaa-banaanijäätelö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous