Reseptit

Mustajuuribroileriwok

15.10.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Mustajuuri on hyvin monikäyttöinen kasvi. Kokeile sitä yhdessä sienten ja broilerin kanssa. Höystä herkullinen mustajuuribroileriwok tuoreilla yrteillä ja tarjoa sellaisenaan tai keitetyn täysjyväriisin tai -pastan kanssa.

Ainekset

250 g mustajuuria
puolen sitruunan mehu
puolikas purjosipuli
0.5 l tuoreita metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä
250 g broilerin rintafileetä
tilkka öljyä
ripaus mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl curryä
1 dl kasvis- tai kanalientä
1 rkl soijakastiketta
kirveliä tai muita tuoreita yrttejä

Valmistusohje

 

Kuori mustajuuret valuvan veden alla ja suikaloi ne. Valele niille sitruunamehua. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Puhdista ja paloittele sienet. Leikkaa broilerin
rintafileet suikaleiksi.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistuneet suikaleet maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja curryllä. Ota broilerisuikaleet wokista pois.

Lisää mustajuuret, purjosipuli sekä sienet pannuun ja paista, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Pane broilerisuikaleet takaisin pannuun ja kaada kasvis-tai kanaliemi sekä soijakastike päälle. Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Kokeile myös:

Ruoka.fi – Mustajuurikeitto

Kotiliesi.fi – Mustajuuret pekonin kanssa

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *