Reseptit

Mustakaali-ndujapasta

Mustakaali-ndujapasta tehdään Nigella Lawsonin ohjeella. Syksyisen pastaruoan salainen ase on nduja, calabrialainentulinen salamitahna, jota meillä myydään isoissa marketeissa ja hyvin varustetuissa ruokakaupoissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustakaali-ndujapasta

  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 500 g musta- tai lehtikaalia
  • 500 g fusillipastaa
  • 60 g voita
  • 1 prk (n. 180 g) ndujaa eli salamitahnaa
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä

Valmistusohje

Mustakaali-ndujapasta tehdään helposti näin:

1. Kuori peruna ja leikkaa sentin kuutioiksi. Poista kaalinlehdistä ruodit, revi lehdet suupalan kokoisiksi paloiksi.

2. Täytä kattila (n. 4 l) vedellä, mausta suolalla ja lisää perunat. Kun kiehuminen alkaa, keitä perunapaloja 10 minuuttia. Lisää pasta ja sekoita. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, lisää revitty kaali. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.

3. Sulata voi keskilämmöllä isossa paistokasarissa tai pannulla. Ota huomioon, että koko ruoan pitää mahtua kasariin tai pannulle. Lisää nduja pannulle, kuumenna sekoitellen. Voista ja ndujasta tulee kastike pastalle. Kun pasta on melkein kypsää, ota kattilasta kupillinen keitinlientä ja lisää siitä noin puolet kastikkeen joukkoon. Säästä loput keitinliemestä.

4. Siivilöi kypsä pasta-kaaliseos ja lisää pannulle kastikkeen joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin. Lisää keitinlientä, jos kastikkeen rasva alkaa erottua. Keitinliemi emulgoi kastikkeen tasaiseksi. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja kiidätä mustakaali-ndujapasta kuumana pöytään.

Katso myös: Lehtikaalipasta pannulla

Katso myös Kotiliesi.fi: Pasta on täydellinen arkiruoka: Nopea, helppo ja monipuolinen – herkuttele carbonaralla ja muilla italialaisilla klassikkopastoilla!

X