Mustakaalipasta
Mustakaalipasta mukailee suosittua salviavoipastaa ja on nopea tehdä. Hasselpähkinät tuovat makuun syvyyttä ja suutuntumaa.
Ainekset
Mustakaalipasta
- 200 g spagettia
- 200 g mustakaalia tai lehtikaalia
- 1 dl hasselpähkinää
- 1 valkosipulinkynsi
- 25 g voita
- 3 rkl öljyä
- 1 dl salvianlehtiä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
Pangritata
- 2 dl raastettua kuivahtanutta vaaleaa leipää
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 tl jauhettua tai raastettua muskottipähkinää
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Mustakaalipasta tehdään helposti näin:
1. Laita pasta kypsymään reilusti suolalla maustettuun veteen.
2. Huuhtele ja hienonna mustakaalin lehdet. Rouhi hasselpähkinöitä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
3. Paista mustakaalia, salvianlehtiä ja valkosipulia paistokasarissa voissa ja öljyssä, kunnes kaali on pehmeää. Lisää hasselpähkinät, sitruunankuoriraaste ja suola.
4. Nosta kypsä pasta keitinvedestä kaaliseoksen joukkoon. Viimeistele mustakaalipasta pangritatalla tai raastetulla parmesaanilla.
Pangritata
1. Raasta leipä raastimen karkealla terällä. Pese ja raasta sitruunasta kuori. Paista leipämurua, sitruunankuoriraastetta, mausteita ja suolaa öljyssä paistinpannulla sekoitellen, kunnes leipämuru hieman ruskistuu. Kaada seos kulhoon heti, niin leipämuru ei pala. Säilytä pangritata kannellisessa purkissa huoneenlämmössä.
VINKKI! Mustakaalin voi halutessaan korvata lehtikaalilla tai vaikka pinaatinlehdillä.
Katso myös: Lehtikaalipasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous