Reseptit

Mustikka-limettihillo

Mustikka-limettihillo säilyy kätevästi lasipurkissa. Nauti hillo esimerkiksi paahtoleivän kaverina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-limettihillo

  • 1 l mustikoita
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 1/2 dl hillosokeria

Valmistusohje

Mustikka-limettihillo tehdään näin:

1. Pese limetti huolella ja raasta sen kuori. Kuori inkivääri ja raasta. Tarkasta mustikat, ettei joukossa ole huonolaatuisia.

2. Pane mustikat, limettimehu ja -raaste sekä raastettu inkivääri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri, sekoita ja keitä mustikka-limettihilloa hiljalleen 10 minuuttia.

3. Kaada mustikka-limettihillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

Saatat pitää myös punaisista marjoista tehdystä hillosta tai nektariini-minttuhillo.

Lue myös: Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella

Katso myös Kotiliesi.fi: Hillo ilman sokeria – onko se lainkaan hilloa? Martat vastaavat 

X