17.4.2012

Mustikkamarmeladi

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

25

Arvostelu

Ainekset

500 g mustikoita
500 g omenaa
1 sitruuna
500 g hillosokeria
0.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioksi ja kaada mustikoiden kanssa kattilaan. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kattilaan. Poista terävällä veitsellä hedelmän valkoinen osa, leikkaa sitruuna viipaleiksi, lisää viipaleet kattilaan ja kaada päälle hillosokeri ja loraus vettä.

2. Kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Keitä seosta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja hajonneet. Purkita marmeladi puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin.

400 kJ (100 kcal)1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi