Reseptit

Naeng-myun eli korealaiset kylmät nuudelit

Korealaiset nauttivat naeng-myunin viileänä (naeng myun = kylmät nuudelit), mutta mikään ei estä tarjoamasta ruokaa lämpimänä täällä kylmässä pohjolassa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 paketti (tattari)nuudeleita
  • 8 dl hyvää liha-, kana- tai kasvislientä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ripaus sokeria
  • merisuolaa
  • ½ kurkkua
  • 1 nashi eli omenapäärynä
  • 4 kananmunaa
  • ohuita chiliviipaleita
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • kevätsipulia

Valmistusohje

Korealaiset kylmät nuudelit eli Naeng-myun tehdään näin:

1. Tee liemi kuutioista tai fondista. Halutessasi voit jalostaa liemen makua tilkalla sherryä. Mausta liemi raastetulla inkiväärillä, riisiviinietikalla sekä ripauksella sokeria ja merisuolaa. Anna liemen maustua ja viilentyä jääkaapissa.

2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä. Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois lusikalla. Suikaloi kurkku. Leikkaa nashi lehdenohuiksi viipaleiksi. Paahda pari lusikallista seesaminsiemeniä kuivalla pannulla. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi, silppua 1–2 kevätsipulia. Keitä munia 6–7 minuuttia. Kuori ja halkaise munat.

3. Jaa nuudelit ja kurkkusuikaleet annoskulhoihin. Lisää nuudeleiden päälle nashiviipaleet ja halkaistut munat. Kaada kulhoon sen verran lientä, että osa nuudeleista jää liemen yläpuolelle. Lisää annoksiin chiliviipaleita, seesaminsiemeniä ja silputtua kevätsipulia.

Vinkki: Jos tarjoat korealaiset kylmät nuudelit pääruokana, voit lisätä pinnalle kypsiä kana- tai naudanlihasuikaleita.

Saatat pitää myös esimerkiksi korealaisista lihavartaista ja gochujang-perunoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään korealainen kevätrulla

X