Reseptit

Nektariini-halloumisalaatti

Ihanan kesäinen nektariini­-halloumisalaatti muokkautuu helposti sesongin mukaan. Voit korvata nektariinit kulloinkin parhaimmillaan olevilla hedelmillä kuten omenalla, päärynällä, luumuilla ja niin edelleen. Tarjoa sellaisenaan tai grilliruokien lisukkeena.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nektariini-halloumisalaatti

  • 600 g nektariineja
  • 2 punasipulia
  • 1+3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 200 g halloumijuustoa
  • 1 iso kerä vihreää rapeaa salaattia

Kastike

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl aniksen- tai fenkolinsiemeniä murskattuina
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Valmistusohje

Nektariini-halloumisalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa nektariinit. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös punasipuli.

2. Laita nektariini- ja punasipulikuutiot kulhoon ja lisää 1 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Jätä tekeytymään.

3. Kuivaa ja kuutioi halloumi. Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä pannulla ja ruskista halloumikuutiot. Valuta ne lävikössä ja jäähdytä hieman.

4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä laakealle vadille. Lisää päälle nektariini-sipulisekoitus ja halloumikuutiot.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku ja lusikoi kastike salaatille. 

6. Tarjoa nektariini-halloumisalaatti sellaisenaan tai grilliruokien lisukkeena.

Katso myös: Persimon-halloumisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Halloumisalaatti

X