![](https://anna.fi/awpo/img/2023/04/nektariini_halloumisalaatti.jpg?s=290b39bf80b84636cd15d21f4166b4e8&fit=crop)
Nektariini-halloumisalaatti
Ihanan kesäinen nektariini-halloumisalaatti muokkautuu helposti sesongin mukaan. Voit korvata nektariinit kulloinkin parhaimmillaan olevilla hedelmillä kuten omenalla, päärynällä, luumuilla ja niin edelleen. Tarjoa sellaisenaan tai grilliruokien lisukkeena.
Ainekset
Nektariini-halloumisalaatti
- 600 g nektariineja
- 2 punasipulia
- 1+3 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 200 g halloumijuustoa
- 1 iso kerä vihreää rapeaa salaattia
Kastike
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 tl aniksen- tai fenkolinsiemeniä murskattuina
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
Valmistusohje
Nektariini-halloumisalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuivaa nektariinit. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös punasipuli.
2. Laita nektariini- ja punasipulikuutiot kulhoon ja lisää 1 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Jätä tekeytymään.
3. Kuivaa ja kuutioi halloumi. Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä pannulla ja ruskista halloumikuutiot. Valuta ne lävikössä ja jäähdytä hieman.
4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä laakealle vadille. Lisää päälle nektariini-sipulisekoitus ja halloumikuutiot.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, tarkista maku ja lusikoi kastike salaatille.
6. Tarjoa nektariini-halloumisalaatti sellaisenaan tai grilliruokien lisukkeena.
Katso myös: Persimon-halloumisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Halloumisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous