Reseptit

Nektariini-mozzarellasalaatti

Nektariini-mozzarellasalaatti on raikas kesäsalaatti, joka kootaan grillatuista nektariineista, mozzarellasta ja paahdetuista saksanpähkinöistä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nektariini-mozzarellasalaatti:

  • 4 nektariinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 pss rapeaa salaattia
  • 200 g mozzarellajuustoa
  • grillattuja saksanpähkinöitä

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohje

Nektariini-mozzarellasalaatti tehdään näin:

1. Leikkaa nektariinit lohkoiksi ja poista kivet.

2. Pyöräytä lohkojen joukkoon kulhossa oliiviöljy sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Grillaa nektariinilohkoihin kaunis pintaväri, mutta älä grillaa niitä liian pehmeiksi. Nostele lohkot kulhoon.

4. Revi salaatti ja rucola vadille ja revi päälle valutetut mozzarellat. Nostele salaatille nektariiniviipaleet ja viimeiseksi grillissä paahdetut saksanpähkinät (grillaa pähkinät esim. foliovuoassa).

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele kastike nektariini-mozzarellasalaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Hedelmäinen feta-dukkahsalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Savustettua lakritsilohta ja grillattua maissi-nektariinisalaattia

X