Reseptit

Nizzansalaatti

Nizzansalaatti tuo mieleen kesän. Kun tähän raikkaaseen lounaaseen lisää vielä palan tuoretta, rapeakuorista leipää, täyttävä ateria on taattu.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nizzansalaatti

  • 4 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 prk säilyketonnikalaa
  • 1 prk vihreitä säilykepapuja
  • 2 tomaattia
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 prk (100/65 g) anjovisfileitä
  • mustia oliiveja
  • salaatinlehtiä

kastike:

  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Nizzansalaatti on kesäinen klassikko.

1. Kuori ja viipaloi perunat sekä sipuli. Valuta ja paloittele tonnikala sekä pavut. Huuhdo ja lohko tomaatit. Kuori ja lohko munat. Valuta anjovisfileet ja oliivit. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.

2. Levitä salaatinlehdet vadille. Asettele muut aineet päälle.

3. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Valuta kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

4. Tarjoa nizzansalaatti rapeakuorisen ranskalaisen leivän ja roseeviinin kanssa.

 

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti x 9

X