Reseptit

Nopea kuningatar-jogurttikermakakku

Näyttävä kuningatarkermakakku yhdistää komeat kerrokset, suussa sulavan kerma-jogurttivaahdon ja makeat marjat. Kolmikerroksinen ihanuus kootaan valmiista kakkupohjista, ja täytteet voi esivalmistella jääkaappiin valmiiksi, jolloin leivonnainen on nopea koota hetki ennen tarjoilua.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopea kuningatar-jogurttikermakakku:

  • 1 pkt kolmikerroksista kakkupohjaa

Täyte:

  • 2 kypsää banaania
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1 l mustikoita, vadelmia ja mansikoita

Koristeluun:

  • 0,5 l mustikoita, vadelmia ja mansikoita

Valmistusohje

1. Soseuta banaanit ja sekoita joukkoon sitruunamehu.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja jogurtti ja kääntele joukkoon kermavaahto. Puhdista marjat ja paloittele mansikat pieniksi lohkoiksi tai viipaleiksi.

3. Nosta ensimmäinen kakkupohja vadille ja lusikoi päälle kolmannes banaanisoseesta. Lisää kolmannes kerma-jogurttivaahdosta ja lopuksi marjoja. Tee toinen kerros samaan tapaan. Nosta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi ja levitä sille loput banaanisoseesta ja kerma-jogurttiseoksesta.

4. Koristele kakku marjoilla ja tarjoile heti.

Lisää täytekakkuohjeita:

Mustikkatäytekakku

Sitruunainen mansikkakakku

Kotiliesi.fi: Vadelmakakku

X