Reseptit

Nyhtösorsa ja vihersalaatti

Sorsa ui su­lavasti salaattiin, kun kypsennyk­seen varaa aikaa. Ruoan voi valmis­taa myös paine­kattilassa. Lihan tulee olla revit­tävän pehmeää. Salaattipohja koo­taan kauden kas­viksista. Salaatin mauste­kastikkeessa on hieno rommin ja hunajan maku, jo­ka löytyy uudesta Pimeäpullo­sina­pista. Sellaisen voit valmistaa it­sekin.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nyhtösorsa:

  • 1 sorsa
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • 1 tl pippuria
  • 4 pientä sipulia
  • 1 juuripersilja tai nippu tuoretta persiljaa
  • 1 palsternakka
  • 1 pullo olutta
  • 50 g voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa

Vihersalaatti:

  • 1 kerä tammenlehväsalaattia tai kooste kauden vihreitä salaatteja
  • 1 purjo
  • 1 päärynä
  • 1 kurkku

Sinappikastike:

  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl rommilla ja hunajalla maustettua sinappia, esimerkiksi Kastikemestareiden Pimeäpullo-niminen tuote

Valmistusohje

Nyhtösorsa ja vihersalaatti tehdään helposti näin:

1. Varaa laakea, kannellinen uunivuoka ja kytke uuni 200-asteiseksi.

2. Siivoa sorsa, sido koivet ja aseta uunivuokaan selälleen. Hiero rinta- ja koipipintaan mausteet, suola ja voi.

3. Kuori sipulit ja suikaloi. Kuori myös palsternakka sekä persiljanjuuri ja leikkaa tikuiksi. Levitä kasvikset sorsan sivuille. Anna sorsan paahtua kymmenen minuuttia uunissa. Lisää olut ja peitä vuoka kannella tai foliolla.

Katso myös: Oluessa haudutettu omenainen sorsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Riistaruokaa sorsasta, metsosta ja teerestä

X