Nyhtösorsa ja vihersalaatti
Sorsa ui sulavasti salaattiin, kun kypsennykseen varaa aikaa. Ruoan voi valmistaa myös painekattilassa. Lihan tulee olla revittävän pehmeää. Salaattipohja kootaan kauden kasviksista. Salaatin maustekastikkeessa on hieno rommin ja hunajan maku, joka löytyy uudesta Pimeäpullosinapista. Sellaisen voit valmistaa itsekin.
Ainekset
Nyhtösorsa:
- 1 sorsa
- 1 tl kokonaisia neilikoita
- 1 tl pippuria
- 4 pientä sipulia
- 1 juuripersilja tai nippu tuoretta persiljaa
- 1 palsternakka
- 1 pullo olutta
- 50 g voita
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
Vihersalaatti:
- 1 kerä tammenlehväsalaattia tai kooste kauden vihreitä salaatteja
- 1 purjo
- 1 päärynä
- 1 kurkku
Sinappikastike:
- 1 dl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl rommilla ja hunajalla maustettua sinappia, esimerkiksi Kastikemestareiden Pimeäpullo-niminen tuote
Valmistusohje
Nyhtösorsa ja vihersalaatti tehdään helposti näin:
1. Varaa laakea, kannellinen uunivuoka ja kytke uuni 200-asteiseksi.
2. Siivoa sorsa, sido koivet ja aseta uunivuokaan selälleen. Hiero rinta- ja koipipintaan mausteet, suola ja voi.
3. Kuori sipulit ja suikaloi. Kuori myös palsternakka sekä persiljanjuuri ja leikkaa tikuiksi. Levitä kasvikset sorsan sivuille. Anna sorsan paahtua kymmenen minuuttia uunissa. Lisää olut ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
Katso myös: Oluessa haudutettu omenainen sorsa
Katso myös Kotiliesi.fi: Riistaruokaa sorsasta, metsosta ja teerestä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous