Reseptit

Oluessa haudutettu omenainen sorsa

Sorsa on parasta juuri paistettuna tai kokonaan kylmänä kuuman kastikkeen kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sorsaa, noin 800 g kappale
  • 50 g voita
  • 1 rkl kotoista 5-mausteseosta: mustapippuria, kuminaa, kanelia, inkivääriä ja valkopippuria
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 pullo kirsikkaolutta tai kotikaljaa
  • 4 omenaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Huomaa:  Puolisukeltajalinnut, kuten sorsa, tulee kyniä heti saalistuksen jälkeen eikä lintua riiputeta paria päivää pidempään. Sorsa on rasvaisempaa kuin metsäkanalintu ja liha on tummempaa.

1. Kuori ja leikkaa omenat renkaiksi ja kiehauta sokerin kanssa vedessä hiukan pehmeiksi. Ota sivuun liemineen.

2. Hiero puhdistettuihin ja narulla sidottuihin sorsiin mausteet sekä suola. Paahda sorsat pannulla voisulassa. Peitä sorsat omenarenkailla ja valuta paistoastiaan olut. Hauduta linnut joko uunissa tai liedellä kannen alla kypsiksi.

3. Muista poistaa narut ennen tarjoilua.

4. Etikkainen inkivääripikkelsi, punakaaliraaste ja keitetyt ohra- tai spelttihelmet käyvät sorsan seuraksi.

Katso myös:

Omenainen sorsa, Ruoka.fi

Omenainen sorsa oluella maustettuna, Ruoka.fi

Sorsapaisti, Kotiliesi.fi

 

X