Omena-juustocrostinit
Omena-juusticrostinit ovat herkulliset pikkusyötävät vaikka oktoberfestiin. Makean hapokas omena antaa juustoleiville mukavasti makua.
Ainekset
Omena-juustocrostinit
- 1 iso sipuli
- 1 iso omena
- 1 rkl voita
- 1/2 dl lager olutta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 200 g juustoraastetta
- 1 kananmuna
- 2 tl dijoninsinappia
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 12 kpl patonkiviipaletta
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi myös omena.
2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää sipuli- ja omenasuikaleet. Paista pari minuuttia. Lisää kuumalle pannulle olut ja hauduta, kunnes neste haihtuu lähes kokonaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
3. Sekoita kulhossa juustoraaste, kananmuna, sinappi ja timjami. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kääntele joukkoon jäähtynyt sipuli-omenaseos.
4. Levitä patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jaa täyte viipaleiden päälle.
5. Paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että pinta saa kauniin kullan ruskean värin. Nauti omena-juustocrostini hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Kokeile omenan tilalla myös päärynää.
Katso myös: Tomaatti-oliivicrostinit
Katso myös Kotiliesi.fi: Brie-juustolla ja karamellisoidulla sipulilla päällystetyt crostinit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous