Reseptit

Omena-juustocrostinit

Omena-juusticrostinit ovat herkulliset pikkusyötävät vaikka oktoberfestiin. Makean hapokas omena antaa juustoleiville mukavasti makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-juustocrostinit

  • 1 iso sipuli
  • 1 iso omena
  • 1 rkl voita
  • 1/2 dl lager olutta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 200 g juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 12 kpl patonkiviipaletta

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi myös omena.

2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää sipuli- ja omenasuikaleet. Paista pari minuuttia. Lisää kuumalle pannulle olut ja hauduta, kunnes neste haihtuu lähes kokonaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

3. Sekoita kulhossa juustoraaste, kananmuna, sinappi ja timjami. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kääntele joukkoon jäähtynyt sipuli-omenaseos.

4. Levitä patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jaa täyte viipaleiden päälle.

5. Paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että pinta saa kauniin kullan ruskean värin. Nauti omena-juustocrostini hieman jäähtyneenä.

Vinkki! Kokeile omenan tilalla myös päärynää.

Katso myös: Tomaatti-oliivicrostinit

Katso myös Kotiliesi.fi: Brie-juustolla ja karamellisoidulla sipulilla päällystetyt crostinit

X