
Paahdettu kasvissalaatti
Paahdettu kasvissalaatti kootaan parsasta, broccolinista ja pikkuporkkanoista. Pehmeä vuohenjuustokastke kruunaa kokonaisuuden.
Ainekset
Paahdettu kasvissalaatti
- 500 g parsaa
- 200 g broccolinia
- 200 g pieniä porkkanoita
- 200 g retiisejä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 dl salaattisiemeniä
- versosalaatteja tai rucolaa
Kastike
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 2 rkl sitruunamenua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu kasvissalaatti tehdään helposti näin:
1. Leikkaa parsojen tyvestä vaalea puiseva osa pois. Huuhtele parsat, broccolini, porkkanat ja retiisit ja kuivaa ne hyvin.
2. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
3. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, hunaja, timjami, suola ja mustapippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Ripottele pinnalle salaattisiemenet. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä kasvikset salaattivadille.
4. Sekoita pehmeän vuohenjuuston joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lusikoi seos pieneen pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota kastike ohuena nauhana salaatin pinnalle.
5. Viimeistele paahdettu kasvissalaatti versoilla tai rucolalla.
Katso myös: Parsa-porkkanasalaatti ja tilli-jogurttikastiketta
Katso myös Kotiliesi.fi: Sopiva salaatti joka tilanteeseen – 10 herkullista ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous