Reseptit

Paahdettu kasvissalaatti

Paahdettu kasvissalaatti kootaan parsasta, broccolinista ja pikkuporkkanoista. Pehmeä vuohenjuustokastke kruunaa kokonaisuuden.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kasvissalaatti

  • 500 g parsaa
  • 200 g broccolinia
  • 200 g pieniä porkkanoita
  • 200 g retiisejä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl salaattisiemeniä
  • versosalaatteja tai rucolaa

Kastike

  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 rkl sitruunamenua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu kasvissalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa parsojen tyvestä vaalea puiseva osa pois. Huuhtele parsat, broccolini, porkkanat ja retiisit ja kuivaa ne hyvin.

2. Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, hunaja, timjami, suola ja mustapippuri. Kääntele seos kasvisten joukkoon. Ripottele pinnalle salaattisiemenet. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä kasvikset salaattivadille.

4. Sekoita pehmeän vuohenjuuston joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lusikoi seos pieneen pakastepussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota kastike ohuena nauhana salaatin pinnalle.

5. Viimeistele paahdettu kasvissalaatti versoilla tai rucolalla.

Katso myös: Parsa-porkkanasalaatti ja tilli-jogurttikastiketta

Katso myös Kotiliesi.fi: Sopiva salaatti joka tilanteeseen – 10 herkullista ohjetta

X