Reseptit

Paahdettu varhaiskaali

Paahdettu varhaiskaali valmistuu näppärästi uunissa tai grillin tasoparilalla. Dijoninsinappimajoneesi viimeistelee maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu varhaiskaali

  • 1 (n. 500 g) varhaiskaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Dijoninsinappimajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 2 rkl dijoninsinappia (siemenillä)
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Paahdettu varhaiskaali tehdään helposti näin:

1. Poista kaalista nuhjuuntuneet uloimmat lehdet. Leikkaa kaali 8 lohkoon.

2. Levitä kaalit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sekoita oliiviöljy ja hunaja keskenään ja valuta kaaleille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Paahda kaalilohkoja 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

4. Sekoita sillä aikaa kastikkeen ainekset keskenään.

5. Nostele paahtuneet kaalilohkot vadille ja valuta päälle kastike.

6. Tarjoa paahdettu varhaiskaali alkupalana tai lisukkeena liha-, kana-, kala- tai kasvisruoille.

Katso myös: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta kaalireseptiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit

X