Paahdettu varhaiskaali
Paahdettu varhaiskaali valmistuu näppärästi uunissa tai grillin tasoparilalla. Dijoninsinappimajoneesi viimeistelee maun.
Ainekset
Paahdettu varhaiskaali
- 1 (n. 500 g) varhaiskaali
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Dijoninsinappimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 2 rkl dijoninsinappia (siemenillä)
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Paahdettu varhaiskaali tehdään helposti näin:
1. Poista kaalista nuhjuuntuneet uloimmat lehdet. Leikkaa kaali 8 lohkoon.
2. Levitä kaalit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sekoita oliiviöljy ja hunaja keskenään ja valuta kaaleille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Paahda kaalilohkoja 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
4. Sekoita sillä aikaa kastikkeen ainekset keskenään.
5. Nostele paahtuneet kaalilohkot vadille ja valuta päälle kastike.
6. Tarjoa paahdettu varhaiskaali alkupalana tai lisukkeena liha-, kana-, kala- tai kasvisruoille.
Katso myös: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta kaalireseptiä
Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous