Reseptit

Paahdetut kaalit

Paahdetut kaalit ovat moderni lisukevaihtoehto kermaperunoille. Lehtikaali ja kukkakaali saavat särmää chilistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut kaalit

  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 chilipalko
  • 11/2 tl sormisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 kukkakaali

Valmistusohje

Paahdetut kaalit tehdään helposti näin:

1. Irrota lehtikaalin lehdet ruodeista. Levitä lehdet pellille. Kääntele joukkoon puolet öljystä ja mausteista. Kuivata kaalia 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Siirrä lehdet pois pelliltä.

2. Riko kukkakaali pieniksi nupuiksi pellille. Mausta lopuilla mausteilla. Paahda 180 asteessa 20 minuuttia. Yhdistä kaalit. Tarjoa paahdetut kaalit yrttimarinoidun naudan ulkofileen ja punaviinikastikkeen kera.

yrttimarinoitu ulkofilee
Paahdetut kaalit ovat moderni lisukevaihtoehto kermaperunoille.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 13/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Kolmen kaalin pelti

X