Reseptit

Paahdetut kyyhkyt

Paahdetut kyyhkyt tarjotaan viikunoiden kera. Kyyhkyn liha on tummahkoa. Viikunoiden makeus antaa paistolie­meen arvokkaan aromin, joka käy kastikkeeksi.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut kyyhkyt:

  • 2 kyyhkyä
  • 4 tuoretta tai kuivattua viikunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 purjo
  • 1 l valkoviiniä

Maustetahna:

  • 50 g voita
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Paahdetut kyyhkyt tehdään helposti näin:

1. Puhdista linnut ja aseta uunivuokaan. Lintujen sisäelimet saavat jäädä vatsaonteloon ja sinne voit lisätä myös palat purjoa ja porkkanaa.

2. Lohko viikunat vuokaan, samoin loput porkkanat ja purjot kolmioina. Sekoita notkeasta voista, rakuunasta, sitruunankuoresta ja mehusta sekä hunajasta ja oliiviöljystä tahna. Mausta tahna suolalla. Levitä tahna nokareina lintujen pinnalle. Nosta vuoka kymmeneksi minuutiksi 225-asteiseen uuniin ja anna lintujen hiukan paahtua.

3. Lisää koko tölkillinen (0,7–1 l) valkoviiniä vuokaan ja nosta vuoka takaisin uuniin. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja kypsennä lintuja folion tai kannen alla, kunnes liha alkaa irrota luista.

4. Valuta liemi siivilään ja puserra siivilän läpi soseeksi. Kuumenna ja halutessa rikasta hapankermalla: 1 dl smetanaa tai ranskankermaa + 5 dl paistoliemisosetta. Tarkista maut. Leikkaa kypsä lintu annospaloiksi ja hunnuta kastikkeella.

Katso myös: Kyyhkyä ja viinirypäleitä uunissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Riistaruokaa sorsasta, metsosta ja teerestä

X