Paahdetut kyyhkyt
Paahdetut kyyhkyt tarjotaan viikunoiden kera. Kyyhkyn liha on tummahkoa. Viikunoiden makeus antaa paistoliemeen arvokkaan aromin, joka käy kastikkeeksi.
Ainekset
Paahdetut kyyhkyt:
- 2 kyyhkyä
- 4 tuoretta tai kuivattua viikunaa
- 2 porkkanaa
- 1/2 purjo
- 1 l valkoviiniä
Maustetahna:
- 50 g voita
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl merisuolaa
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Paahdetut kyyhkyt tehdään helposti näin:
1. Puhdista linnut ja aseta uunivuokaan. Lintujen sisäelimet saavat jäädä vatsaonteloon ja sinne voit lisätä myös palat purjoa ja porkkanaa.
2. Lohko viikunat vuokaan, samoin loput porkkanat ja purjot kolmioina. Sekoita notkeasta voista, rakuunasta, sitruunankuoresta ja mehusta sekä hunajasta ja oliiviöljystä tahna. Mausta tahna suolalla. Levitä tahna nokareina lintujen pinnalle. Nosta vuoka kymmeneksi minuutiksi 225-asteiseen uuniin ja anna lintujen hiukan paahtua.
3. Lisää koko tölkillinen (0,7–1 l) valkoviiniä vuokaan ja nosta vuoka takaisin uuniin. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja kypsennä lintuja folion tai kannen alla, kunnes liha alkaa irrota luista.
4. Valuta liemi siivilään ja puserra siivilän läpi soseeksi. Kuumenna ja halutessa rikasta hapankermalla: 1 dl smetanaa tai ranskankermaa + 5 dl paistoliemisosetta. Tarkista maut. Leikkaa kypsä lintu annospaloiksi ja hunnuta kastikkeella.
Katso myös: Kyyhkyä ja viinirypäleitä uunissa
Katso myös Kotiliesi.fi: Riistaruokaa sorsasta, metsosta ja teerestä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous