Reseptit

Päärynähillo

Timjamilla ja sitruunalla maustettu päärynähillo sopii erinomaisesti esimerkiksi juustojen kanssa tarjottavaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Päärynähillo

  • 1 kg päärynöitä
  • 1/2 dl vettä
  • 400 g hillosokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Kuutioi päärynät.

2. Laita päärynäkuutiot ja vesi kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri ja keitä sekoitellen noin 15 minuuttia.

3. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä timjami. Keitä vielä noin 5 minuuttia.

4. Purkita päärynähillo puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Katso myös: Päärynächutney

Katso myös Kotiliesi.fi: Hillotut päärynät

X