Reseptit

Päärynähilloke

Itse tehty päärynähilloke sopii juustotarjottimelle sinihomejuuston makupariksi. Makua saa kanelilla, piparkakkumausteella tai vaniljalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Päärynähilloke

  • 3 (500 g) päärynää
  • 1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 1/2 dl hillo-marmeladosokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta tai
  • 1 tl vaniljasokeria tai
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi päärynät. Laita päärynät kattilaan. Raasta sitruunasta kuori päärynöiden joukkoon ja puserra päälle mehu. Lisää kattilaan joko piparkakkumauste tai kanelitanko. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta valmiiseen hilloon.

2. Keitä aineksia noin 15 minuuttia, lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä edelleen 10–15 minuuttia, kunnes päärynäpalat ovat osittain soseutuneet. Poista kanelitanko.

3. Purkita päärynähilloke ja säilytä jääkaapissa.

Katso myös: Gorgonzolaa ja päärynähilloketta

Katso myös Kotiliesi.fi: Päärynä-calvadoshillo

X