Päärynämutakakku
Päärynämutakakku on suosikin hedelmäinen versio. Pehmeäksi paahtuneet päärynät ja syntinen suklaa on vastustamaton makupari.
Ainekset
Päärynämutakakku
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 päärynää ohuina viipaleina
- 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila liedeltä.
2. Paloittele kuuman voisulan joukkoon tumma suklaa ja se- koita seos tasaiseksi.
3. Vatkaa sokerit ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Yhdistä muna-sokerivaahto ja suklaa-voiseos. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai syvään piirakkavuokaan.
5. Asettele pinnalle päärynäviipaleet ja ripottele päälle hasselpähkinät.
6. Paista 170-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä mehevän kosteaksi.
7. Jäähdytä päärynämutakakku ennen tarjoilua. Tarjoa kakun kanssa pehmeää jäätelöä.
Vinkki! Päärynämutakakun voi tehdä myös gluteenittomana versiona vaihtamalla vehnäjauhot peruna- tai maissitärkkelykseen.
Katso myös: Schwarzwaldin mutakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Piparimutakakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous