Reseptit

Päärynämutakakku

Päärynämutakakku on suosikin hedelmäinen versio. Pehmeäksi paahtuneet päärynät ja syntinen suklaa on vastustamaton makupari.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Päärynämutakakku

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 päärynää ohuina viipaleina
  • 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna

Tarjoiluun

  • jäätelöä

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila liedeltä.

2. Paloittele kuuman voisulan joukkoon tumma suklaa ja se- koita seos tasaiseksi.

3. Vatkaa sokerit ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Yhdistä muna-sokerivaahto ja suklaa-voiseos. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai syvään piirakkavuokaan.

5. Asettele pinnalle päärynäviipaleet ja ripottele päälle hasselpähkinät.

6. Paista 170-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä mehevän kosteaksi.

7. Jäähdytä päärynämutakakku ennen tarjoilua. Tarjoa kakun kanssa pehmeää jäätelöä.

Vinkki! Päärynämutakakun voi tehdä myös gluteenittomana versiona vaihtamalla vehnäjauhot peruna- tai maissitärkkelykseen.

Katso myös: Schwarzwaldin mutakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Piparimutakakku

X