Reseptit

Päärynäpannukakku

Päärynäpannu­ kakku maistuu myös kylmänä vaikka välipalaksi.

Teksti:
Koonnut: Lilli Berghäll
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Päärynäpannukakku

  • 8 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl täysruokosokeria
  • ripaus vaniljaa
  • ripaus suolaa
  • 4 1/2-5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 kypsää päärynää

Valmistusohje

Päärynäpannukakku tehdään näin:

Päärynäpannukakku on mehevä aamiais-tai jälkiruokapannukakku, joka valmistuu erittäin helposti.

  1. Riko kananmunat kulhoon. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vispilöi kulhossa maito, kananmunat, sokeri, vanilja ja suola. Lisää joukkoon jauhot ja rypsiöljy, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun isoon uunivuokaan tai -pannuun. Viipaloi päärynät ja asettele ne taikinan pinnalle.
  3. Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pannari on kauniin kullanruskea. Tarjoa pannari sellaisenaan tai jäätelön, kermavaahto-tai mascarponenokareen kanssa.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuistaricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Lue myös: Täydellinen lettutaikina – näillä vinkeillä syntyvät rapeareunaiset letut!

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X