päärynäpannukakku
Reseptit

Päärynäpannukakku

Päärynäpannu­ kakku maistuu myös kylmänä vaikka välipalaksi.
Teksti: Koonnut: Lilli Berghäll Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl täysruokosokeria
  • ripaus vaniljaa
  • ripaus suolaa
  • 4 1/2-5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 kypsää päärynää

Valmistusohje

Vispilöi kulhossa maito, kananmunat, sokeri, vanilja ja suola. Lisää jauhot ja rypsiöljy, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun isoon uunivuokaan tai -pannuun. Viipaloi päärynät ja asettele ne taikinan pinnalle.

Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

X