
Päärynäpannukakku
Päärynäpannu kakku maistuu myös kylmänä vaikka välipalaksi.
Ainekset
Päärynäpannukakku
- 8 dl maitoa
- 4 kananmunaa
- 2 rkl täysruokosokeria
- ripaus vaniljaa
- ripaus suolaa
- 4 1/2-5 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 kypsää päärynää
Valmistusohje
Päärynäpannukakku tehdään näin:
Päärynäpannukakku on mehevä aamiais-tai jälkiruokapannukakku, joka valmistuu erittäin helposti.
- Riko kananmunat kulhoon. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vispilöi kulhossa maito, kananmunat, sokeri, vanilja ja suola. Lisää joukkoon jauhot ja rypsiöljy, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun isoon uunivuokaan tai -pannuun. Viipaloi päärynät ja asettele ne taikinan pinnalle.
- Paista pannukakkua 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pannari on kauniin kullanruskea. Tarjoa pannari sellaisenaan tai jäätelön, kermavaahto-tai mascarponenokareen kanssa.
Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.
Lue myös: Täydellinen lettutaikina – näillä vinkeillä syntyvät rapeareunaiset letut!
Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous