paistettu kirjolohi ja raparperikastike
Reseptit

Paistettu kirjolohi ja raparperikastike

Paistettu kirjolohi saa kaverikseen hapanimelän kastikkeen, jonka makumaailma syntyy raparperista, inkivääristä ja appelsiinista.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperikastike

  • 200 g (3 dl) raparperinpaloja
  • 2 salottisipulia
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ison appelsiinin mehu
  • 2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1/4 tl chiliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • (1/4 tl kurkumaa tai sahramia)

Paistettu kirjolohi

  • n. 500 g kirjolohifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voi-öljyseosta
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Paistettu kirjolohi ja raparperikastike tehdään helposti näin:

1. Viipaloi raparperit, hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota aineksia öljyssä kattilassa pari minuuttia sekoitellen. Lisää appelsiinin mehu, siirappi tai hunaja, soija sekä mausteet. Anna seoksen hautua noin 15 minuuttia. Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella. Jos kaipaat kastikkeeseen väriä, lisää ripaus kurkumaa tai sahramia.

2. Ripottele suola kalan pintaan ja anna maustua hetki. Leikkaa kala annospaloiksi. Kuumenna rasva pannulla. Paista kalaa nahkapuolelta 2–3 minuuttia, kunnes nahka on ruskea ja rapea. Käännä kalapalat ja paista edelleen noin 1 minuutti.

3. Nosta kalapalat lautasille, lusikoi päälle kuumaa kastiketta ja viimeistele silputulla ruohosipulilla. Tarjoa paistettu kirjolohi ja raparperikastike keitettyjen perunoiden kera.

Katso myös: Raparperi hurmaa jäätelössä, fetapaistoksessa, marenkikakussa… Tässä ovat kesän ihanimmat makeat ja suolaiset raparperireseptit!

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperi – rakastetuimmat reseptit juomista jälkkäreihin ja hilloista leivonnaisiin

X