22.5.2012

Palsternakka-perunasose

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g palsternakkaa
2 jauhoista perunaa
vettä
mineraalisuolaa
1 dl ruokakermaa
(+ juuresten keitinlientä)

Valmistusohje

Kuori ja paloittele palsternakat sekä perunat. Pane juurekset kattilaan ja lisää sen verran vettä, että ne peittyvät. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä juureskuutiot pehmeiksi. Valuta vesi pois, mutta ota se talteen.

Soseuta juurekset sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarvittaessa tilkka keitinlientä, että saat sopivan sakean soseen. Kuumenna sose ja tarjoa se karitsan paahtopaistien lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi