paprikakala
Reseptit

Paprikakala

Paprikakala tehdään Anni Hautalan ohjeella. Kermainen, parmesaanilla höystetty tomaatti-paprikakastike kätkee alleen paistettua kuhaa. Myös muut valkolihaiset kalat sopivat tähän koko perheen sunnuntairuokaan.
Teksti: Anni Hautala/Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paprikakala

  • 1 punainen paprika
  • öljyä
  • suolaa
  • 600 g vaaleaa kalaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Paprikakala tehdään helposti näin:

1. Pese ja puolita paprika, poista siemenet ja laita paprika pellille. Lorauta päälle öljyä ja suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes paprika on saanut kunnolla väriä. Poista kuoret paprikan jäähdyttyä ja pilko paprika pieneksi.

2. Paista kalapalat voissa pannulla rapeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota kalat pois pannulta ja siirrä lautaselle odottamaan.

3. Valmista kastike. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla voissa pari minuuttia. Lisää paprika, tomaattimurska ja suolaa. Kypsennä 5–10 minuuttia kastikkeeksi niin, että seos kiehuu. Lisää kerma ja raastettu parmesaani, sekoita.

4. Lisää pannulle kalat, peitä kastikkeella ja tarjoile paprikakala vaikka riisin tai perunoiden kanssa sitruunaviipaleen kera.

Ohje on kirjasta Annin ruokakirja 3.

Katso myös: Näin valmistat varmasti mehevän uunilohen – 3 vinkkiä ja herkulliset lisukkeet lohelle

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunikala on suomalaisten lempiruoka – kokeile myös kokonaisen kalan paistamista uunissa

X