Reseptit

Papuenchiladat

Papuenchiladat täytetään maukkaalla papu-chorizotahnalla. Tässä loistava vaihtoehto texmex-iltaan perinteisten tortillojen sijaan. Tacokastikkeen tulisuusaste määrittää enchiladojen tulisuuden. Voit hyvin sekoittaa täytteen valmiiksi hyvissä ajoin ja rullata tortillat uuniin juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Papuenchiladat

  • 1 prk (230 g) kypsiä kidneypapuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g chorizoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 prk (230 g) tacokastiketta (medium tai hot)
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 4 isoa tortillaa
  • 100 g voimakasta juustoraastetta, esim. cheddar

Lisäksi

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 chili
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

Papuenchiladat tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja valuta pavut suolaliemestä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kulhoon pavut, valkosipuli, chorizo ja ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella – tahnaan saa jäädä sattumia. Sekoita joukkoon tacokastike, limettimehu, juustokumina ja sokeri.

2. Levitä puolet papuseoksesta tortilloille ja kääräise tortillat rullalle. Siirrä öljyttyyn uunivuokaan. Levitä päälle loput papuseoksesta ja juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele papuenchiladat puolitetuilla kirsikkatomaateilla, viipaloidulla chilillä ja hienonnetulla korianterilla.

Katso myös: Broileri-enchiladavuoka

Katso myös Kotiliesi.fi:  Vegaaninen nachipelti

X