Parsa-perunapiiras
Parsa-perunapiiras on hyvää kasvisruokaa. Jos haluat ja ruokavaliosi sen sallii, voit lisätä piiraaseen myös esimerkiksi kalaa tai katkarapuja.
Ainekset
pohja:
- 75 g rasiamargariinia
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 1.5 dl perunasosetta
täyte:
- 400 g vihreää tuoretta parsaa
- 200 g purjoa
- 1 tl öljyä
- 2 keitettyä perunaa
- 3 dl kevytmaitoa
- 2 rkl maizenaa
- 2 kananmunaa
- 3 rkl voimakasta juustoraastetta (Aura)
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl raastettua muskottipähkinää
- 0.5 tl astarouhittua pippurisekoitusta
Valmistusohje
- Nypi rasva jauhoihin, lisää perunasose ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan levätä viileässä, kun valmistelet täytteen.
- Kuori tuoreet parsat ja leikkaa tyvestä 1–2 cm pois ja höyrytä muutama minuutti.
- Puhdista ja pilko purjo ja kuullota öljyssä pannussa sekä sekoita keskenään maito, munat, juusto, Maitzena ja mausteet.
- Kauli pohja suorakaiteen muotoiseksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille (noin 28 x 28 cm tai 24 x 30 cm).
- Lisää viipaloidut perunat, purjo, munamaito ja parsat. Paista 180 asteessa 40-60 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla
Kommentit
Herkulliselta kuulostava resepti! Pyytäisin kuitenkin tarkennusta, onko reseptissä todella parsaa vai parsakaalia? Kuvasta päätellen näkyisi olevan parsakaalia. Nämä kaksi vihannesta sekoitetaan nykyään valitettavan usein.
Kommentit
Herkulliselta kuulostava resepti! Pyytäisin kuitenkin tarkennusta, onko reseptissä todella parsaa vai parsakaalia? Kuvasta päätellen näkyisi olevan parsakaalia. Nämä kaksi vihannesta sekoitetaan nykyään valitettavan usein.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous