Reseptit

Parsa-perunapiiras

Parsa-perunapiiras on hyvää kasvisruokaa. Jos haluat ja ruokavaliosi sen sallii, voit lisätä piiraaseen myös esimerkiksi kalaa tai katkarapuja.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 75 g rasiamargariinia
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1.5 dl perunasosetta

täyte:

  • 400 g vihreää tuoretta parsaa
  • 200 g purjoa
  • 1 tl öljyä
  • 2 keitettyä perunaa
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl maizenaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl voimakasta juustoraastetta (Aura)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl raastettua muskottipähkinää
  • 0.5 tl astarouhittua pippurisekoitusta

Valmistusohje

 

  1. Nypi rasva jauhoihin, lisää perunasose ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Anna taikinan levätä viileässä, kun valmistelet täytteen.
  3. Kuori tuoreet parsat ja leikkaa tyvestä 1–2 cm pois ja höyrytä muutama minuutti.
  4. Puhdista ja pilko purjo ja kuullota öljyssä pannussa sekä sekoita keskenään maito, munat, juusto, Maitzena ja mausteet.
  5. Kauli pohja suorakaiteen muotoiseksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille (noin 28 x 28 cm tai 24 x 30 cm).
  6. Lisää viipaloidut perunat, purjo, munamaito ja parsat. Paista 180 asteessa 40-60 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla
X