Parsakaalikeitto
Parsakaalikeitto saa pehmeyttä perunasta ja purjosta. Pussillinen babypinaattia syventää sopan värin upean vihreäksi ja nokare kermaviiliä tai jogurttia raikastaa keittoannokset.
Ainekset
Parsakaalikeitto
- 2 valkosipulinkynttä
- 500 g parsakaalia
- 1-2 jauhoista perunaa
- 1 purjon valkoinen osa
- 1 rkl öljyä
- 7 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 80 g babypinaattia
- 2 dl ruokakermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl rakuunaa
Lisäksi
- kermaviiliä tai paksua jogurttia
- sitruunan raastettua kuorta
Valmistusohje
Parsakaalikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele valkosipuli. Irrota parsakaalista kukinnot. Paloittele varret. Voit tehdä varsien paksuimmista osista lisukkeen keitolle (ks. vinkki). Kuori ja paloittele peruna(t). Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele pois lehtien välissä oleva multa, leikkaa purjo viipaleiksi.
2. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sen verran vettä, että kasvikset melkein peittyvät. Murenna sekaan liemikuutiot. Keitä, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Lisää pinaatti ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
3. Lisää keittoon kerma ja mausteet. Kuumenna parsakaalikeitto ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa halutessasi sitruunan kuorella maustettua kermaviiliä tai jogurttia.
Vinkki: Parsakaalin varsista syntyy helppo ja hyvä lisuke keitolle. Kuori pala paksua vartta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutioihin 1 rkl sitruunamehua ja oliiviöljyä, raastettua sitruunan kuorta ja ripaus suolaa. Anna maustua jonkin aikaa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Siemenet, pähkinät, dukkah ja pororouhe tuovat uutta jujua sosekeittoihin – tässä maistuvat yhdistelmät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous