Reseptit

Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka saa lisämakua tuoreesta pinaatista, sipuleista, pinjansiemenistä ja parmesaanista.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2 dl karkeaa tai tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tattari- tai kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 100 g laktoositonta margariinia
  • 0.5 dl vettä

täyte:

  • 1 (noin 300 g) parsakaali
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ps (50 g) pinjansiemeniä
  • ripaus suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 2 munaa
  • 2 dl laktoositonta maitoa
  • 2 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Parsakaalipiirakka valmistuu näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun, 26–28 cm kokoiseen piirakkavuokaan.

2. Paloittele parsakaali ja höyrytä kevyesti. Poista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit ja huuhtele. Taputtele pinaatit kuivaksi talouspaperiin ja hienonna lehdet. Hienonna kevätsipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

3. Kuullota sipuleita öljytilkassa pannulla. Kääntele joukkoon pinaatti, parsakaalinuput ja pinjansiemenet. Mausta seos ja siirrä sivuun jäähtymään.

4. Sekoita munamaito ja raasta joukkoon parmesaaniraaste. Levitä täyte pohjalle ja valuta päälle munamaitoseos. Paista parsakaalipiirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Lue myös Kotiliesi.fi: Parsakaali on herkullinen superruoka – tutustu terveysvaikutuksiin ja maukkaisiin resepteihin

X