Parsakaalipiirakka
Parsakaalipiirakka saa lisämakua tuoreesta pinaatista, sipuleista, pinjansiemenistä ja parmesaanista.
Ainekset
pohja:
- 2 dl karkeaa tai tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tattari- tai kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 100 g laktoositonta margariinia
- 0.5 dl vettä
täyte:
- 1 (noin 300 g) parsakaali
- 200 g tuoretta pinaattia
- 3 kevätsipulinvartta
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 ps (50 g) pinjansiemeniä
- ripaus suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl oreganoa
- 2 munaa
- 2 dl laktoositonta maitoa
- 2 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Parsakaalipiirakka valmistuu näin:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun, 26–28 cm kokoiseen piirakkavuokaan.
2. Paloittele parsakaali ja höyrytä kevyesti. Poista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit ja huuhtele. Taputtele pinaatit kuivaksi talouspaperiin ja hienonna lehdet. Hienonna kevätsipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.
3. Kuullota sipuleita öljytilkassa pannulla. Kääntele joukkoon pinaatti, parsakaalinuput ja pinjansiemenet. Mausta seos ja siirrä sivuun jäähtymään.
4. Sekoita munamaito ja raasta joukkoon parmesaaniraaste. Levitä täyte pohjalle ja valuta päälle munamaitoseos. Paista parsakaalipiirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Lue myös Kotiliesi.fi: Parsakaali on herkullinen superruoka – tutustu terveysvaikutuksiin ja maukkaisiin resepteihin
Kommentit
Mielenkiintoinen versio parsapiiraasta.
Täytyy kokeilla jo uteliaisuudesta…:D
Kommentit
Mielenkiintoinen versio parsapiiraasta.
Täytyy kokeilla jo uteliaisuudesta…:D
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous