Reseptit

Passio-vadelmatäytekakku

Passiohedelmä-vadelmatäytekakku kruunaa kevään ja kesän juhlat. Raikas karkkirouheella ja marengilla koristeltu täytekakku maistuu sekä lapsille että aikuisille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • laimeaa sitruunamehua

Väliin

  • 250 g pakastevadelmia (kotimaisia)
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • n. 1/2 passiotahnasta

Passiotahna

  • 6 passiohedelmää
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 2 keltuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 25 g voita

Pinnalle

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • 100 g kovia hedelmäkarkkeja
  • marenkiruusukkeita
  • 1-2 passionhedelmää

Valmistusohje

Passio-vadelmatäytekakku leivotaan helposti näin:

1. Tee kakkupohja täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Säädä uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Huom! Jos käytät korkeaa ja kapeaa vuokaa, tee kaksi kahden munan kakkupohjaa.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri tukevaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele taikina sekaisin ja kaada vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. Annan kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilän päälle. Kääri jäähtynyt kakku kelmuun odottamaan täyttämistä.

3. Tee passiotahna hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Halkaise hedelmät ja kaavi hedelmäliha kannuun. Pyöräytä hedelmäliha siemenineen sauvasekoittimella juoksevaksi ja puserra siivilän läpi kattilaan. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä hetki ja lisää voi nokareina hyvin vatkaten. Laita tahna jääkaappiin jähmettymään.

4. Vatkaa kakun sisään tuleva kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Leikkaa iso kakkupohja kolmeen, pienet kahteen osaan. Kostuta pohjat kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla pullasutia käyttäen.

5. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä pohjalle ensin kerros passiotahnaa ja sen päälle kerros kermavaahtoa sekä puolitettuja kohmeisia vadelmia. Tee seuraavat kerrokset samoin. Kääri kakku kelmuun ja anna kostua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

6. Murskaa karkit hienoksi morttelissa. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Kuorruta kakku ja koristele karkkimuruilla. Lisää kakun koristeeksi halkaistu passiohedelmä, murustettua marenkia tai kokonaisia marenkiruusukkeita. Kruunaa passio-vadelmatäytekakku halutessasi aidolla kukalla. Kietaise kukan varsi folion sisään ja työnnä kakun sisään.

Katso myös: Gluteeniton banoffeetäytekakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Vältä 3 yleisintä virhettä  ja valmista täydellinen täytekakku: ”Me emme ole koskaan epäonnistuneet tällä ohjeella!”

X