Reseptit

Peruna-pekonigratiini

18.9.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

800 g kiinteitä perunoita
1 keskikokoinen purjosipuli
1 pkt pekonia
1 ruukku rucolaa revittynä
75 g gruyere-juustoa raastettuna
suolaa ja mustapippuria
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia (sinapinsiemenillä)
1 tl timjamia

Valmistusohje

Ruokaisa peruna-pekonigratiini riittää ateriaksi sellaisenaan raikkaan salaatin kera.

1. Kuori ja viipaloi perunat. Poista purjon tummanvihreät lehtien päät ja halkaise purjo. Huuhtele purjosta mahdolliset hiekat ja suikaloi se.

2. Suikaloi pekoni ja laita se paistumaan kuumenevalle pannulle. Kun pekoni alkaa saada väriä, lisää purjosuikaleet ja paista, kunnes ne pehmenevät. Nosta pannu liedeltä. Lado perunaviipaleet uunivuokaan (tai pieniin uunivuokiin) kerroksittain pekoni-sipuliseoksen, rucolan ja juustoraasteen kanssa. Mausta kerrokset kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Vispilöi kerma ja ranskankerma sekaisin, mausta seos sinapilla ja kuivatulla timjamilla. Kaada seos vuokaan perunoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.

4. Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *