Reseptit

Värikäs lehtikaalisalaatti

Osta lehtikaali ruukussa. Brasiliassa syödään paljon lehtikaalipohjaisia salaatteja. Salaatin väriläiskinä on appelsiinia, avokadoa ja porkkanaa. Oikea vitamiinipommi!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ruukku lehtikaalia
  • pieni lohko punakaalia
  • 1 porkkana
  • 1 (veri)appelsiini
  • 1 avokado

Kastike

  • 1 (veri)appelsiinin mehu
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa punakaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kuori appelsiini hedelmälihaa myöten ja irrota lohkot kalvojen välistä. Leikkaa avokado kuutioiksi tai viipaleiksi.

2. Sekoita salaattiainekset kulhossa. Sekoita kastike ja kostuta salaatti parilla lusikallisella kastiketta. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.

Vinkki: Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon esimerkiksi fetajuustoa, pähkinöitä tai kypsää paloiteltua broileria.

Lehtikaali on täynnä ravintoaineita:

984599-Kira_BeachBBQ_maissilehtikaalisalaatti.jpg

Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti

987785-kalkkunavokki.jpg

Kalkkunavokki

vegepizza

Vegepizza: lehtikaalia ja paistettua munakoisoa

Kotiliesi.fi: Lehtikaali-caesarsalaatti

X