Reseptit

Vegepizza: lehtikaalia ja paistettua munakoisoa

22.3.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Vegepizzan täytteeksi sopii niin marinoitu tofu kuin mozzarellakin.

Ainekset

pizzataikina

Täytteet

tomaattikastiketta
parmesaania
paistettua munakoisoa
minitomaatteja
lehtikaalia
oliiviöljyä
mozzarellaa tai marinoitua tofua

Valmistusohje

1. Käytä pizzataikinaan tavallisten vehnäjauhojen sijasta tai ohella durumvehnäjauhoja, jotka tekevät taikinan helposti kaulittavaksi. Gluteeniton pizza syntyy gluteenittomista jauhoista ja sitkoa parantavasta psylliumjauheesta.

2. Alusta pizzataikina perusteellisesti pehmeän kimmoisaksi. Kohota taikina kunnolla, esimerkiksi jääkaapissa yön yli. Mitä pitempi kohotusaika, sitä maukkaamman pohjan ja helpommin käsiteltävän taikinan saat.

3. Kuumenna uuni maksimilämpötilaan. Pane pelti uuniin siksi aikaa, kun kaulit ja täytät pizzat. Voit paistaa pizzat ilman leivinpaperia. Jos käytät leivinpaperia, täytä pizzapohja leivinpaperin päällä, vedä uunivalmis pizza papereineen pellille ja laita uuniin. Paista pizzat heti täyttämisen jälkeen.

4. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä pizzaa yhtä aikaa. Vaihda peltien paikat päikseen paistamisen puolivälissä.

5. Laita pizzaan tomaattikastiketta ja muita täytteitä kohtuudella. Satsaa laatuun.

Katso myös:
Kasvispizza, Ruoka.fi
Pizza bianco, Ruoka.fi
Juurespizza, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme