Reseptit

Peruna-sinihomejuustogratiini

Hekumaallisen hyvä päärynäinen peruna-sinihomejuustogratiini korvaa joulupöydässä perinteiset laatikot. Tai jos ei korvaa, kiilaa ainakin niiden rinnalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-sinihomejuustogratiini

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 4 dl kermaa
  • 2-3 päärynää raastettuna
  • 3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 100 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

Peruna-sinihomejuustogratiini tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa ne lohkoiksi ja lado lohkot korkeareunaisen uunivuoan pohjalle. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Esipaista lohkoja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi sipulit.

3. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit siinä pehmeiksi. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää päärynäraaste, rosmariini ja murennettu sinihomejuusto. Sekoita.

4. Kaada kermaseos perunoiden päälle. Laske uunin lämpö 180 asteeseen ja paista noin 45 minuuttia.

5. Kun perunat ovat pehmeitä ja pinta saanut kauniin värin, peruna-sinihomejuustogratiini on valmista.

Katso myös: Peruna-maa-artisokkalaatikko

Katso myös Kotiliesi.fi: Mäiskypotut eli lyttyperunat

X