Peruna-maa-artisokkalaatikko
Jouluruokien tai mausteisen lihapadan lisukkeeksi valmistuu täyteläisen maukas juustolla gratinoitu peruna-maa-artisokka laatikko.
Ainekset
Peruna-maa-artisokkalaatikko:
- 400 g maa-artisokkia soseutettuina
- 400 g perunoita soseutettuina
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
- 2 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
Vuokaan:
- 1 rkl voita
Pinnalle:
- 100 g parmesaania raastettuna
Valmistusohje
Peruna-maa-artisokkalaatikko soseesta tehdään helposti näin:
1. Sekoita jäähtyneet soseet kulhossa keskenään ja lisää joukkoon kuohukerma, kananmunat ja mausteet.
2. Kaada tasainen seos uunivuokaan ja nosta 150-asteiseen paistumaan noin tunniksi.
3. Kun laatikon paistoaikaa on jäljellä noin puoli tuntia ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja jatka paistamista.
4. Tarjoile peruna-maa-artisokkalaatikko esimerkiksi lihapadan lisukkeena tai jouluaterialla perinteisten laatikoiden sijaan.
Saatat pitää myös paahdetuista maa-artisokista, juhlavasta maa-artisokkakeitosta tai maa-artisokkapaistoksesta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään maa-artisokkarisotto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous