Reseptit

Peruna-maa-artisokkalaatikko

19.12.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Jouluruokien tai mausteien lihapadan lisuk­keeksi valmistuu täyteläisen mau­kas juustolla gratinoitu peruna-maa-­artisokka­ laatikko.

Ainekset

Peruna-maa-artisokkalaatikko:

400 g maa-artisokkia soseutettuina
400 g perunoita soseutettuina
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl suolaa
1 rkl siirappia

Vuokaan:

1 rkl voita

Pinnalle:

100 g parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Sekoita jäähtyneet soseet kulhossa keskenään ja lisää joukkoon kuohukerma, kananmunat ja mausteet.

2. Kaada tasainen seos uunivuokaan ja nosta 150-asteiseen paistumaan noin tunniksi.

3. Kun laatikon paistoaikaa on jäljellä noin puoli tuntia ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja jatka paistamista.

4. Tarjoile laatikko esimerkiksi lihapadan lisukkeena.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme