Reseptit

Peruna-maa-artisokkalaatikko

Jouluruokien tai mausteien lihapadan lisuk­keeksi valmistuu täyteläisen mau­kas juustolla gratinoitu peruna-maa-­artisokka­ laatikko.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-maa-artisokkalaatikko:

  • 400 g maa-artisokkia soseutettuina
  • 400 g perunoita soseutettuina
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia

Vuokaan:

  • 1 rkl voita

Pinnalle:

  • 100 g parmesaania raastettuna

Valmistusohje

1. Sekoita jäähtyneet soseet kulhossa keskenään ja lisää joukkoon kuohukerma, kananmunat ja mausteet.

2. Kaada tasainen seos uunivuokaan ja nosta 150-asteiseen paistumaan noin tunniksi.

3. Kun laatikon paistoaikaa on jäljellä noin puoli tuntia ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja jatka paistamista.

4. Tarjoile laatikko esimerkiksi lihapadan lisukkeena.

X